به گزارش سلام لردگان، مهناز صاحب جمعي در گفتوگو با فارس اظهار داشت: گيرنده حس تلخي عمدتاً در لوله گوارش است و در دهان نيز زبان حس تلخي را نشان ميدهد و هر عاملي که بتواند باعث تحريک يا اختلال در گيرنده حس تلخي شود ميتواند حس ناراحتکننده تلخ بودن را در فرد ايجاد کند.
رئيس انجمن بيماريهاي دهان گفت: اختلالات گوارشي ميتواند موجب بروز تلخي دهان شود؛ به خصوص در کساني که ريفلاکس دارند يعني برگشت غذا از معده به مري و به دهان و به دليل بازگشت اسيدها تلخي را حس ميکنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران تصريح کرد: نارسايي يا اختلالات کبدي، افزايش صفرا، عفونت دنداني، عفونت لثه، عفونت سينوس و عفونت گلو ميتواند باعث تحريکاتي بر روي گيرنده حس تلخي شود.
وي افزود: افرادي که سيگار ميکشند نيز تلخي را تجربه ميکنند.
رئيس انجمن بيماريهاي دهان گفت: مصرف بعضي از داروها، خشکي دهان و عفونت دهان نيز ميتواند تلخي را به دنبال داشته باشد.
صاحبجمعي تصريح کرد: اگر افراد چند ساعت در طول هفته يا ماه دچار تلخي دهان شوند مشکل عمدهاي نيست چرا که يا غذاي چرب يا سرخ کرده ميل کردهاند يا عفونت و مسئله گذرايي در دهان ايجاد شده و اين تلخي بعد از 24 ساعت از بين ميرود.
رئيس انجمن بيماريهاي دهان خاطرنشان کرد: تلخي دهان وضعيت اورژانس نيست ولي به هر حال بايد به آن توجه کرد و اگر فرد به مدت چند روز يا چند هفته اين احساس را داشت بايد اين مسئله را جدي بگيرد و به پزشک مراجعه کند.